17. Предмети для сервірування та обслуговування столу
Таблиця 17.1 " Втрата якості предметів для сервірування та обслуговування столу
за один рік експлуатації "
№
Найменування виробів
Відсоток втрати
якості за один
рік експлуатації
1
Сервізи та набори (столові, чайні, кофейні, для варення, риби і т.п.),атакожокреміпредмети(тарілки,блюда,чашки,цукорниці,фужери, вази, попільниці і т.п.):
1.1
- з кришталю та товстостінного скла
2
1.2
- металеві (з мельхіору, нержавіючої сталі і т. п.)
3
1.3
- фарфорові та фаянсові
5
1.4
- з іншої кераміки та звичайного скла
7
2
Предмети для сервіровки столу
(ложки, виделки, ножі, лопатки для торту, підсклянники і т. п.)
2.1
- з мельхіору, нержавіючої сталі
3
2.2
- алюмінієві, дерев'яні, пластмасові і т п.
8
Таблиця 3.5.2 "Втрата якості предметів для сервірування та обслуговування
столу внаслідок зносу та наявності дефектів"
№
Товарний стан виробів, показники зносу та дефектів
Відсоток втрати якості внаслідок зносу та дефектів
1
Незначні потертості фарби, позолоти декору
5-20
2
Численні потертості фарби чи позолоти, які значно впливають на зовнішній вид виробу
30-50
3
Зміна кольору (жовтизна, сіруватий відтінок) виробів з фарфору, напівфарфору
20
4
Незначні, одиночні наколи глазурі виробів з кераміки
10
5
Незначні тріщини покриття виробів
30-50
6
Некомплектність сервізів, наборів
10 % + вартість відсутніх виробів
7
Вибої, тріщини, щербини невидимої поверхні виробів: